14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSentințe așteptate în dosarul de șantaj Antena Group – RCS&RDS

Sentințe așteptate în dosarul de șantaj Antena Group – RCS&RDS

Magistraţii instanţei supreme ar urma să se pronunţe definitiv, miercuri, în dosarul de şantaj Antena Group – RCS&RDS, în care Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate.

La ultimul termen, pe 23 iunie, procurorii anticorupție au cerut pedepse mai mari pentru inculpații din acest dosar, anume fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu și fiica acestuia, Camelia Voiculescu, dar și pentru fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu.

DNA a solicitat Instanței Supreme ca fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu să primească cel puțin 9 ani de închisoare, față de 3 ani și jumătate cu executare, cât a primit, în prima instanță. Procurorul a explicat că Sorin Alexandrescu a comis numeroase acte de șantaj, a recurs la instituții media pentru a face aceste lucruri și tot timpul a negat faptele comise.

În cazul omului de afaceri Dan Voiculescu, DNA a cerut o pedeapsă între 7 și 12 ani de închisoare, față de doar 2 ani după gratii, cât primise inițial. Iar pentru fiica acestuia, Camelia Voiculescu, condamnată de Curtea de Apel București la 2 ani de închisoare cu suspendare, procurorul a solicitat o pedeapsă cu executare, având în vedere că aceasta ar fi încercat să influențeze martorii din acest dosar.

DNA a mai solicitat majorarea amenzii primite de Antena Group de la 350.000 la 500.000 de lei.

Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu și Camelia Voiculescu au fost trimiși în judecată pentru că ar fi încercat să îl șantajeze pe administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei. L-ar fi amenințat pe acesta că difuzează pe posturile TV ale trustului, dar și în publicațiile Intact materiale compromițătoare despre acesta, dacă nu va accepta să încheie un contract cu Antena Group în condițiile cerute de acest trust.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS