10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsuri de circulație pe calea ferată până pe 2 iulie

Măsuri de circulație pe calea ferată până pe 2 iulie

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că începând de astăzi, 28 iunie, și până la sfârșitul săptămânii, când sunt prognozate temperaturi care vor depăși 37 de grade în aer în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, se vor lua măsurile speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță.
În această perioadă, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenționare de COD GALBEN și COD PORTOCALIU, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade C, pe trosnoanele unde situația o impune se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.
Aceste măsuri sunt aplicate de toate companiile manageri de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situații speciale.
CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.
Pasagerii trebuie ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.
Călătorii pot afla informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie și de pe site-ul administratorului de infrastructură feroviară www.cfr.ro – domeniul Trenul meu sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren. Programul presupune introducerea numărul exact al trenului în căsuţa indicată, iar printr-un click pe Informații tren programul va afișa informațiile referitoare la minutele de întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire la destinaţie.

Călătorii pot să consulte în această perioadă și site-urile sau paginile de facebook ale operatorilor de transport feroviar de călători, pentru informaţii despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație:
1. CFR Călători (operator național): http://www.cfrcalatori.ro/; https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/?fref=ts
2. SC Regiotrans SRL Brasov (operator privat): http://www.regiotrans.ro/anunturi/; https://www.facebook.com/ValeaPrahoveicutrenul/?fref=ts
3. SC Interregional SRL (operator privat): http://www.viaterraspedition.ro/transportcalatori.html
4. SC Transferoviar Calatori SRL (operator privat): https://www.transferoviarcalatori.ro/; https://www.facebook.com/TFCRO/?fref=ts
5. SC Softrans SRL (operator privat): http://www.softrans.ro/; https://www.facebook.com/www.softrans.ro/?fref=ts
6. SC Astra Trans Carpatic (operator privat): http://www.astratranscarpatic.ro/#/home; https://www.facebook.com/AstraTransCarpatic.SRL/?fref=ts

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS