12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul ASF-Carpatica: Dan Radu Rușanu și Laura Chițoiu - achitați

Dosarul ASF-Carpatica: Dan Radu Rușanu și Laura Chițoiu – achitați

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF-Carpatica, în timp ce fostul președinte al ASF Dan Radu Rușanu și Laura Chițoiu, soția lui Daniel Chițoiu, au fost achitați, informează Agerpres.
În același dosar, Marian Mîrzac (fost membru neexecutiv al conducerii ASF) a primit 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar Radu Mustățea (membru în CA al SC Carpatica Asig) a fost condamnat la 2 ani și 6 luni.
Alte condamnări: Ina Crudu (director general la Carpatica Asig) — doi ani cu suspendare, Ioan Dacian Vinereanu — 10 luni cu suspendare.
În plus, SC Carpatica Asig a fost obligată să plătească o amendă penală de 250.000 de lei, această societate fiind obligată să publice hotărârea de condamnare în presa scrisă sau audiovizuală, pe parcursul a 10 apariții.
În schimb, fostul președinte al ASF Dan Radu Rușanu și Laura Chițoiu (soția fostului ministru al Finanțelor Daniel Chițoiu) au fost achitați, acceași decizie primind și ceilalți inculpați din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS