16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate18 percheziţii la o grupare acuzată de tâlhării, şantaje şi înşelăciuni

18 percheziţii la o grupare acuzată de tâlhării, şantaje şi înşelăciuni

Peste 60 de poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. efectuează, în această dimineaţă, sub supravegherea DIICOT, 18 percheziţii în Bucureşti şi pe raza judeţelor Ilfov şi Timiş şi pun în aplicare 19 mandate de aducere, într-o cauză complexă ce priveşte infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie în formă calificată, şantaj, furt calificat, înşelăciune, mărturie mincinoasă şi contrabandă cu ţigarete.
În fapt, în urma documentării acestei cauze pe parcursul a 6 luni, a rezultat că mai mulţi bănuiţi, structuraţi într-un grup infracţional ierarhizat, constituit în vederea comiterii de infracţiuni, ar fi exercitat presiuni şi acte de violenţă şi ar fi indus în eroare mai multe victime, în scopul de a obţine foloase materiale.
De asemenea, cu intenţia de a le comercializa, ar fi introdus în ţară, din spaţiul extracomunitar, ţigarete netimbrate ce urmau a fi comercializate pe piaţa neagră.
Prejudiciul din comiterea infracţiunilor se ridică la acest moment la aproximativ 150.000 de euro.
Persoanele identificate vor fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T..
Întreaga acţiune beneficiază de suport din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Direcţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS