12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul General a clasat dosarul Ordonanței de Urgență 13

Parchetul General a clasat dosarul Ordonanței de Urgență 13

Procurorii Parchetului General au dispus clasarea dosarului privind adoptarea de către Guvern a Ordonanţei 13 referitoare la modificarea Codurilor penale, informează realitatea.net.
Dosarul privind OUG 13 a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) după ce DNA și-a declinat competența, în luna februarie a acustoi an. Atunci, procurorii anticorupție au dispus disjungerea și declinarea la Parchetul General pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizare a infractorului, prezentare cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României, sustragerea sau distrugerea de probe și înscrisuri și fals intelectual.
Sute de mii de români au ieșit în stradă la două săptămâni de la învestirea guvernului PSD-ALDE, după ce Executivul a adoptat Ordonanța de Urgență 13, în noapte din 31 ianuarie.
Ordonanța privind modificarea Codurilor Penală a fost abrogată câteva zile mai târziu, prin OUG 14, premierul Sorin Grindeanu susținând atunci că ministrul Justiției este responsabil de confuziile și distorsiunile referitoare la efectele acesteia. În urma acestor evenimente, Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS