14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLudovic Orban, întâlnire cu liderii partidelor de opoziţie înainte de consultările de la Cotroceni

Ludovic Orban, întâlnire cu liderii partidelor de opoziţie înainte de consultările de la Cotroceni

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că a avut întâlniri şi a discutat cu reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare în afară de PSD, dar a precizat că în acest moment este „foarte dificil” de conturat o majoritate alternativă în jurul PNL, informează HotNews.ro citând News.ro.

Ludovic Orban a avut o discuţie cu Eugen Tomac, preşedintele excutiv al PMP, înainte de şedinţa PNL.

Orban a spus că, în urmă discuţiilor avute cu reprezentanţii partidelor de opoziţie, în acest moment formarea unei majorităţi alternative la PSD este „foarte dificilă”.

„Purtăm aceste discuţii şi investigăm posibilitatea de a formă o majoritate parlamentară fără PSD. Sunt câteva semne încurajatoare, dar încă nu ne-am apropiat de acest obiectiv”, a spus liderul PNL.

Întrebat dacă cei cu care a discutat sunt dispuşi să susţină o majoritate parlamentară în jurul PNL, Orban a spus că „unii da, alţii nu”.

„Trebuie să hotărâm dacă vom merge cu o propunere de premier, cred că acesta e primul lucru pe care trebuie să-l hotărâm. Până să discutăm de nume de persoane, trebuie să hotărâm acest lucru”, a precizat Orban, înainte de şedinţa conducerii PNL.

În ceea ce priveşte posibilitatea că propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru să fie cgiar el, aşa cum au sugerat o serie de lideri liberali, Ludovic Orban a evitat să nege sau să confirme acest lucru. „Să nu ne grăbim. V-am spus, să nu vindem pielea ursului din pădure”, a declarat Liderul PNL.

Orban a precizat însă că alegerile anticipate rămân una dintre variantele preferate de liberali. „Cu siguranţă, normal. După opinia mea, cei care au fost votaţi masiv în 11 decembrie şi-au pierdut legitimitatea de a mai conduce România, arătând că le-a păsat prea puţin de promisiunile electorale şi obiectivul lor a fost să-şi regleze conturile din interiorul partidului, nicidecum să guverneze pentru a face bine românilor”, a mai spus Orban.

Potrivit unor surse politice, Orban a avut discuţii cu mai mulţi parlamentari ALDE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS