6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin cauza căldurii, viteza trenurilor a fost redusă

Din cauza căldurii, viteza trenurilor a fost redusă

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că în cursul zilei de astăzi, 25 iunie 2017, viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă în anumite intervale de timp cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe secțiile de circulație din Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi local în Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi de 37 de grade, conform informărilor transmise de ANM.

Măsura este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de ătoate administraţiile de cale ferată deoarece, în astfel de perioade, temperatura înregistrată la nivelul șinei poate depăşi 50 de grade C.

Astfel, în cursul acestei zilei personalul de întreţinere va efectua revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc., iar în anumite intervalele orare viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se va reduce cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Publicului călător este sfătuit ca, în perioada de valabilitate a avertizării meteo pentru temperaturi ridicate, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre graficul de circulaţie la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, sau la numărul de telefon 021/9521.

Informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie se pot obține și de pe site-ul www.cfr.ro – domeniul Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS