16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInformare meteo de instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic, valabilă de vineri până sâmbătă dimineaţă

Informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic, valabilă de vineri până sâmbătă dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic, valabilă în în Maramureş, Transilvania, Crişana, Banat şi Moldova, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, de vineri, de la ora 13:00, până sâmbătă, la ora 4:00. În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (23/24 iunie), informarea meteo este valabilă, local, şi în Dobrogea şi Muntenia.
În intervalul menţionat vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în Maramureş, Transilvania şi la munte, 40…50 l/mp.
În după-amiază zilei de vineri, 23 iunie, în regiunile sud-vestice şi sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatura-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 36 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei.
Meteorologii mai precizează că la sfârşitul acestei săptămâni, în special în jumătatea de sud a ţării, în orele după-amiezelor, disconfortul termic se va menţine ridicat şi local vremea va fi caniculară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS