15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputatul USR Adrian Prisnel acuză că PSD accelerează Codul Silvic pentru a răsplăti UDMR cu câteva prevederi cerute de maghiari în schimbul susţinerii moţiunii de cenzură

Deputatul USR Adrian Prisnel acuză că PSD accelerează Codul Silvic pentru a răsplăti UDMR cu câteva prevederi cerute de maghiari în schimbul susţinerii moţiunii de cenzură

Deputatul USR Adrian Prisnel relatează într-o postare pe Facebook că la Comisia de Agricultură se discuta luni după-amiază, „pe repede înainte”, Codul Silvic, pentru că acesta să între la vot în plen marţi, informează HotNews.ro. Potrivit lui Prisnel, în şedinţa Comisiei sunt discutate mai multe amendamente, printre care şi unul al UDMR, care „pare să lase pădurarul să exploateze, dar să şi transporte lemnul”. „PSD plăteşte în avans voturile UDMR pentru căderea guvernului, utilizând Parlamentul României”, afirmă deputatul USD.

Postarea deputatului Adrian Prisnel:

„PSD plăteşte în avans voturile UDMR pentru căderea guvernului, utilizând Parlamentul României. Azi, după negocierile dintre Liviu Dragnea şi Kelemen Hunor, parlamentarilor li s-a schimbat programul, fără nicio explicaţie. În loc de plen se lucrează în comisii, iar acolo au intrat doar proiectele de lege în care UDMR are interese.

Acum se discuta la Comisia de Agricultură Codul Silvic, pe repede înainte, pentru a putea intră la vot final în plen mâine. Şedinţa a fost convocată neregulamentar, cu mai puţin de 24 de ore înainte.

Sunt multe amendamente utile, sau inofensive, dar şi câteva pe care nu le-am avut în faţă, şi care, auzindu-le sună foarte mult a „pork.”

De exemplu, un amendament UDMR pare să lase pădurarul să exploateze, dar să şi transporte lemnul.

La alte comisii proiectul de lege care scade pragul pentru aplicarea dreptului la utilizarea limbii materne de la 20% la 10%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS