11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 400 de pompieri din ţară se află în staţiunile de pe litoral, pentru prevenirea problemelor

Peste 400 de pompieri din ţară se află în staţiunile de pe litoral, pentru prevenirea problemelor

Peste 400 de pompieri din 14 judeţe ale ţării se află în staţiunile de pe litoral pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă. Cele zece subunităţi de intervenţie judeţene vor fi suplimentate cu personal şi tehnică specifică prin şase puncte de prim-ajutor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de IGSU, în perioada următoare inspectori de prevenire vor participa alături de specialiştii constănţeni la acţiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiştilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă.

Totodată, prin dislocarea personalului operativ din 14 judeţe, peste 400 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral.

”Tehnica specifică de intervenţie – ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, şenilate – va susţine misiunile orientate spre siguranţa celor care aleg să-şi petreacă timpul liber pe litoral”, arată IGSU.

Conform aceleiaşi surse, în fiecare weekend, mai multe echipaje vor asigura intervenţiile, inclusiv cele medicale de urgenţă, pe A2 si A4, cu personal şi tehnică din judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, în zonele intens circulate din municipiul Constanţa, Inspectoratul Judeţean va înfiinţa 15 puncte de lucru temporare, faţă de cele nouă existente anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS