16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate3.800 de pompieri, pregătiți să intervină în județele aflate sub Cod galben de ploi

3.800 de pompieri, pregătiți să intervină în județele aflate sub Cod galben de ploi

Peste 3.800 de pompieri, cu peste o mie de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și al autorităților locale, în perioada 17 – 19 iunie, în 32 de județe ale țării pentru care a fost emis vineri Cod galben de ploi abundente, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IGSU, dacă situația din teren o va impune, la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență se vor activa grupele operative și centrele județene de coordonare și conducere a intervenției, care au în componență reprezentanți ai tuturor structurilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.
Totodată, în județele aflate sub incidența avertizării meteorologice s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru suplimentarea efectivelor de intervenție, în cazul producerii unor situații de urgență.
Pentru asigurarea acțiunilor în sprijinul administrației publice locale și comunităților, pompierii din cadrul subunităților operative au verificat și pregătit mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei, precizează sursa citată.
De asemenea, în județele vizate de vremea rea, cursurile de apă vor fi atent monitorizate, pentru a stabili dacă nivelul debitelor poate produce efecte asupra populației.

ANM a emis vineri o atenționare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă de sâmbătă dimineață de la ora 10,00 până luni dimineață la ora 3,00. Potrivit sursei citate, în toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50 — 70 l/mp. Codul galben va afecta, total sau parțial, 32 de județe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS