22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFSLI: Nu sunt întrunite condițiile legale de a declanșa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate

FSLI: Nu sunt întrunite condițiile legale de a declanșa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate

Condițiile legale pentru declanșarea grevei generale la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) nu sunt întrunite, însă acest lucru nu înseamnă că salariații din învățământ sunt mulțumiți de Legea salarizării, se arată într-un comunicat al FSLI, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, conform hotărârii Colegiului Național al Liderilor FSLI din data de 31 mai 2017, în perioada 6 — 9 iunie 2017 membrii de sindicat ai organizațiilor sindicale afiliate la federație au fost consultați, prin referendum, pentru a-și exprima opțiunea cu privire la declanșarea grevei generale începând cu data de 12 iunie 2017. „În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că 45,67% din totalul membrilor de sindicat FSLI au spus ‘DA’ pentru grevă generală, începând cu data de 12 iunie 2017, un număr de 27 de sindicate afiliate având între 50% și 86% opțiune pentru această formă de protest“, se spune în comunicat.

FSLI precizează că, în acest context, nu sunt întrunite condițiile legale pentru declanșarea grevei generale la nivelul tuturor sindicatelor afiliate. „În această situație, nu sunt întrunite condițiile legale de a declanșa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la FSLI. Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale nu înseamnă că salariații din învățământ sunt mulțumiți de Legea salarizării! Nemulțumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliți, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor și nu doresc ca și aceștia să fie afectați. Este clar că guvernanților nu le pasă de personalul din învățământ, însă aceștia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului școlar 2017 — 2018 și sperăm că ni se vor alătura atât elevii, cât și părinții acestora“, avertizează FSLI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS