12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCamera Deputaților / Comisia juridică: Proiectul privind grațierea - dezbateri pe fond săptămâna viitoare

Camera Deputaților / Comisia juridică: Proiectul privind grațierea – dezbateri pe fond săptămâna viitoare

Dezbaterile pe fond la proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate vor începe săptămâna viitoare în Comisia juridică a Camerei Deputaților, a anunțat luni președintele comisiei Eugen Nicolicea, citat de Agerpres.
El a precizat că termenul pentru depunerea amendamentelor este până marți.
„Vom intra pe fond probabil săptămâna viitoare”, a spus acesta. Termenul de depunere a raportului Comisiei juridice este 20 iunie.
Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, după ce termenul pentru dezbatere și aprobare s-a împlinit la data de 23 mai.
Înregistrat la Senat la 1 februarie 2017, proiectul de lege al Guvernului privind grațierea unor pedepse a fost dezbătut și amendat semnificativ în Comisia juridică, condusă atunci de senatorul PSD Șerban Nicolae, fiind întocmit un raport de admitere pe 8 mai.
Plenul Senatului a decis, ulterior, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind grațierea unor pedepse, pentru o săptămână, decizia fiind una politică, luată de coaliția PSD-ALDE, care a susținut că legea trebuie adoptată în forma Guvernului și nu în varianta Comisiei juridice. Totodată, Șerban Nicolae a fost înlocuit de conducerea PSD de la șefia Comisiei juridice cu Robert Cazanciuc, fiind astfel sancționat pentru atitudinea sa în privința legii grațierii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS