5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei soldați americani uciși de un militar afgan

Trei soldați americani uciși de un militar afgan

Trei soldați americani au fost uciși și un altul a fost rănit sâmbătă de un soldat afgan care a deschis focul asupra lor în cursul unei operațiuni comune în Nangarhar, în estul Afganistanului, a anunțat Pentagonul, potrivit Agerpres.
Atacul a fost revendicat de talibani care l-au atribuit unui element infiltrat. El a avut loc în districtul Achin, o parte a provinciei Nangarhar care este, de asemenea, un bastion al organizației jihadiste Stat Islamic (SI).
Un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a scris pe Twitter că patru soldați americani au fost uciși. De multe ori însă bilanțurile prezentate de insurgenții afgani sunt exagerate.
În comunicatul său, Departamentul american al Apărării a dat un bilanț cu trei morți și un rănit. El a indicat că soldatul american rănit a fost evacuat pentru a primi îngrijiri și că a fost deschisă o anchetă.
Numărul acestor atacuri s-a redus în ultimii ani, dar au contribuit la instalarea unui sentiment de neîncredere între soldații coaliției și militarii afgani.
NATO a adoptat măsuri speciale de securitate pentru a încerca să pareze asemenea agresiuni.
Forțele guvernamentale afgane sunt, de asemenea, afectate de astfel de atacuri în propriile rânduri ce duc la scăderea încrederii în forțele de securitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS