10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis, la Casa Albă: Probabil vom avansa în chestiunea vizelor acordate românilor pentru a călători în SUA

Iohannis, la Casa Albă: Probabil vom avansa în chestiunea vizelor acordate românilor pentru a călători în SUA

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Casa Albă, că cel mai probabil România și SUA vor avansa în ceea ce privește chestiunea vizelor acordate românilor pentru a călători în Statele Unite ale Americii. Potrivit Agerpres, șeful statului a precizat că a menționat chestiunea vizelor pentru români în discuția cu omologul său american, Donald Trump, dar și în alte întâlniri cu oficiali din SUA.

„Am menționat acest aspect. L-am menționat și în timpul altor întâlniri, pentru că este important pentru noi, este important pentru românii care vor să vină în Statele Unite. Tot mai mulți oameni vin din România în Statele Unite, unii vin ca turiști, unii vin pentru afaceri, iar cei care vin pentru afaceri ar trebui încurajați. Problema vizelor ar putea fi important să o discutăm și probabil că vom avansa în această privință”, a spus Iohannis, la conferința de presă comună cu omologul său american, Donald Trump, susținută la Washington.

Și președintele Donald Trump a afirmat că „în mod cert” această chestiune va fi discutată.

„Nu am discutat, dar în mod cert vom discuta”, a declarat președintele SUA.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că i-a plăcut declarația omologului său american, Donald Trump, cu privire la împărțirea cheltuielilor în NATO, motivând că aceasta este cea mai puternică alianță de pe pământ și trebuie păstrată la fel.

„Am fost și eu la Bruxelles și m-am întâlnit cu președintele Trump. I-am ascultat discursul și mi-a plăcut, pentru că NATO se bazează pe valori. (…) Este o alianță militară, iar cheltuielile militare sunt complicate. Sunt necesari mulți bani, pentru că NATO este cea mai puternică alianță de pe pământ și vrem să o păstrăm așa. Trebuie să cheltuim bani pentru apărare și în momentul în care cheltui bani și ești într-o alianță înseamnă împărțirea cheltuielilor. Sunt total de acord cu domnul președinte în această privință. Unora le-a plăcut, multora nu le-a plăcut, dar aceasta este situația. Trebuie să facem asta. Nu este un scop în sine, ci trebuie să facem asta pentru a fi puternici și pentru a ne apăra națiunile”, a spus șeful statului, la Washington, la conferința de presă cu omologul său american, Donald Trump.

Președintele Donald Trump le-a statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice ”să contribuie corespunzător și să-și onoreze obligațiile financiare” față de Alianță, sugerând astfel, din nou, că țările europene contribuie prea puțin financiar în cadrul NATO și SUA prea mult. Trump a arătat că, în opinia sa, „nu este corect față de cetățenii și contribuabilii din Statele Unite”, adăugând că „23 dintre cele 28 națiuni membre” ale NATO „datorează sume mari de bani din anii trecuți”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS