10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru lunile iunie, iulie și august

Prognoza meteo pentru lunile iunie, iulie și august

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza pentru lunile de vară. Astfel,  în luna iunie, temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în apropierea mediei climatologice. Cantitățile totale de precipitații vor fi în general deficitare, exceptând zonele de munte unde vor fi normale sau ușor excedentare.

În iulie, temperatura medie lunară a aerului va fi mai ridicată decât norma climatologică, îndeosebi în sudul, sud-estul și vestul țării. Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în toată țara. Deficitul cel mai pronunțat s-ar putea înregistra în sudul, sud-estul și estul teritoriului.

În august, temperaturile medii lunare se vor menține peste normele climatologice în sudul, sud-estul și vestul țării și vor fi apropiate de normal în rest. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în toată țara, iar cantitățile cele mai scăzute s-ar putea consemna în sud, sud-est și sud-vest.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS