17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO mașină zburătoare ar putea aprinde flacăra Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020

O mașină zburătoare ar putea aprinde flacăra Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020

O masina zburatoare dezvoltata de un startup sustinut de Toyota Motor a efectuat sambata un zbor demonstrativ si ar putea fi folosita pentru aprinderea tortei Olimpiadei de vara care va fi organizata la Tokyo in 2020, transmite Reuters, citata de News.ro
Cartivator, un grup startup format din aproximativ 30 de ingineri, intre care se afla si angajati tineri ai Toyota, a inceput sa dezvolte masina zburatoare „SkyDrive” in 2014.
Seful Cartivator, Tsubasa Nakamura, a declarat ca, desi masina este inca in faza initiala de dezvoltare, grupul se asteapta sa efectueze primul zbor pilotat de un om pana la sfarsitul lui 2018.
In timpul demonstratiei, actualul model a fost capabil sa se ridice de la sol si sa ramana in aer timp de cateva secunde.
Nakamura a spus ca modelul are nevoie de mai multa stabilitate, astfel incat sa poata zbura suficient de sus pentru a ajunge la torta olimpica.
Inginerii Cartivator vor ca masina lor zburatoare sa fie cel mai mic vehicul electric din lume, care sa poata fi folosit in zone urbane mici, si spera sa o puna in vanzare in 2025.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS