22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMETEO: Debitele unor râuri vor crește în perioada 4-10 iunie

METEO: Debitele unor râuri vor crește în perioada 4-10 iunie

Debitele medii zilnice ale râurilor din țară vor fi în general în scădere ușoară, în următoarele șapte zile, însă pe unele râuri mici din zonele de deal și de munte sunt posibile creșteri de debite din cauza precipitațiilor prognozate. Aceasta relevă prognoza hidrologică pentru râurile din România publicată de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), pentru intervalul 4 -10 iunie 2017, scrie Agerpres.

„Debitele medii zilnice vor fi în prima parte a intervalului de prognoză în general în scădere ușoară pe râurile din Maramureș, Crișana și Transilvania și relativ staționare pe râurile din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. În partea a doua a intervalului, debitele vor fi relativ staționare pe majoritatea râurilor”, arată prognoza.

Hidrologii precizează că sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide și creșteri de debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.

Potrivit INHGA, în intervalul menționat, debitul fluviului Dunărea la intrarea în țară, pe secțiunea Baziaș, va fi relativ staționar pe toată durata intervalului, în jurul valorilor de 4.500 — 4.600 metri cubi/secundă, situându-se sub media multianuală a lunii iunie, de 6.400 m.c./s.

În aval de Porțile de Fier, debitele vor fi în scădere ușoară, exceptând a doua parte a intervalului când vor fi relativ staționare pe sectorul Gruia — Giurgiu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS