16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHillary Clinton consideră retragerea SUA din acordul de la Paris "o greșeală istorică"

Hillary Clinton consideră retragerea SUA din acordul de la Paris „o greșeală istorică”

Ieșirea din acordul de la Paris privind schimbările climatice este „o greșeală istorică”, a declarat joi Hillary Clinton, fosta contracandidată democrată a republicanului Donald Trump la președinția SUA, informează Agerpres.
„O greșeală istorică”, a scris fostul secretar de stat al SUA pe contul său de Twitter. „Lumea avansează împreună în domeniul schimbărilor climatice. Retragerea din (acordul de la) Paris lasă în urmă muncitorii și familiile americane”, a mai scris Hillary Clinton.
Președintele american Donald Trump a anunțat, joi, de la Casa Albă, ieșirea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, după cum a promis să facă în timpul campaniei electorale, în numele apărării locurilor de muncă ale cetățenilor americani și sloganului „America pe primul loc”.
„Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris asupra climei”, a declarat liderul de la Casa Albă. El a adăugat că dorește ca „nimic să nu se poată opune” acțiunilor sale de a redresa economia americană.
Donald Trump a mai afirmat că Acordul de la Paris este în dezavantajul Statelor Unite, dar este dispus să negocieze un nou acord asupra schimbărilor climatice „în termeni echitabili pentru Statele Unite”.
Potrivit președintelui american, acordul actual nu este destul de dur cu China și India.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS