14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSebastian Ghiţă s-a prezentat la poliţie în Belgrad

Sebastian Ghiţă s-a prezentat la poliţie în Belgrad

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă s-a prezentat, joi, la secţia de poliţie din Belgrad, în cadrul controlului judiciar impus de autorităţi după ce a fost eliberat pe cauţiune, informează Mediafax. Sebastian Ghiţă ar fi încercat să se ferească de jurnalişti, fiind filmat fără barbă, purtând o şapcă neagră, un tricou negru şi ochelari de soare. Ministerul Justiţiei a anunţat că fostul deputat urmează să fie audiat de instanţele din România, prin videoconferinţă, pe 6 şi 8 iunie, în trei procese penale.
Sebastian Ghiţă a fost eliberat, săptămâna trecută, în Serbia, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul, potrivit unui comunicat de presă al instanţei. Fostul parlamentar are obligaţia de a rămâne în „rezidenţă temporară – teritoriul oraşului Belgrad” şi de a se prezenta la o secţie de poliţie de două ori pe lună, pe datele de 1 şi 15 ale lunii. Paşaportul lui Ghiţă a fost confiscat de instanţă.
În cazul în care Sebastian Ghiţă părăseşte rezidenţa fără aprobarea instanţei, atunci magistraţii vor confisca, fără consimţământul acestuia, cauţiunea depusă pentru eliberare.
Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie. În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS