13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicuşor Dan îşi explică plecarea din USR: Cel mai important motiv ţine de onoare, am promis oamenilor că în USR va fi loc şi pentru progresişti şi pentru conservatori

Nicuşor Dan îşi explică plecarea din USR: Cel mai important motiv ţine de onoare, am promis oamenilor că în USR va fi loc şi pentru progresişti şi pentru conservatori

Nicuşor Dan a spus joi că şi-a dat demisia de la şefia USR şi din partid din trei motive, cel mai important fiind cel de onoare, respectiv că a promis oamenilor că va fi loc în USR şi pentru progresişti şi pentru conservatori, informează HotNews.ro.

Birou Naţional al USR a votat miercuri seară, într-o şedinţa tensionată, că se va poziţiona împotriva demersului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei că uniune între un bărbat şi o femeie.
Primul motiv, a spus fostul lider USR, este că există lucruri mai importante în România acum decât această discuţie, spunând că „opinia sa fermă” este că cel mai rău lucru care se întâmplă este problema corupţiei.

„Peste 20 de ani vor fura spunând că apară tradiţiile”, a acuzat el.

Al doilea motiv, a continuat Dan, este pentru că simt o datorie faţă de oamenii care ne-au votat.

„Tema această a familiei este o tema foarte importantă pentru ei, este o tema intimă, care ţine de identitate, de sentimentul religios”, a declarat deputatul, explicând că USR a fost votat şi de oameni care sprijină referendumul de modificare a Constituţiei, şi de oameni care nu sunt de acord.

„Este convingerea mea fermă că USR trebuie să se adreseze şi unora şi altora”.
Nicuşor Dan a continuat spunând că ar fi putut să treacă peste aceste două motive, respectând principiul democratic potrivit căruia majoritatea are întotdeauna dreptate, dar decisiv a fost al treilea motiv, care ţine de onoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS