3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii pot primi cadou de 1 Iunie o experienţă internaţională la ei în oraş prin proiectul GROW

Copiii pot primi cadou de 1 Iunie o experienţă internaţională la ei în oraş prin proiectul GROW

Pentru al 7-lea an consecutiv, Şcoala de Valori împreună cu AIESEC România oferă elevilor de liceu oportunitatea unei experienţe internaţionale de dezvoltare, fără a trece graniţa: proiectul GROW, la care se mai pot înscriepână pe 10 iunie 2017, accesând linkul www.growedu.ro/apply/

Cel mai frumos cadou pe care îl poţi oferi unui copil cu ocazia zilei de 1 iunie este o investiţie în dezvoltarea lui om. GROW este singurul proiect naţional din România cu predare în limba engleză, care oferă tinerilor din clasele de liceu posibilitatea de a participa la sesiuni de dezvoltare facilitate de traineri internaţionali, din peste 15 ţări.

Proiectul GROW îşi propune ofere elevilor un program de educaţie complementar programei şcolare, unde învăţarea se face exclusiv prin metode non-formale, precum jocuri de rol, gamificare şi activităţi practice.

Workshop-urile sunt livrate de către studenţi voluntari, instruiţi în training şi facilitare, veniţi de pe 4 continente, contextul intercultural oferindu-le participanţilor o experienţă unică, internaţională, chiar la ei acasă.

Programul se va desfăşura pe parcusul a 4 săptămâni, sub formă unor ateliere de lucru 100% interactive cu predare exclusiv în limba engleză, în perioada 24 iunie – 24 iulie. Participanţii vor exersa abilităţi precum autocunoaştere şi încredere în sine, abilităţi de business, gândire critică, angajabilitate, planificare şi multiculturalitate. De asemenea, GROW este oportunitatea perfectă pentru liceeni de a-şi largi cercul de prieteni şi a cunoaşte persoane noi, atât din România, cât şi din alte colţuri ale lumii.

Dora Ionescu, participant GROW în ediţia de iarnă din 2017, spune despre proiect:
“GROW este dintre cele mai frumoase experienţe. M-am distrat în timp ce am învăţat lucruri despre alte culturi şi tradiţii, ceea ce m-a ajutat îmi dezvolt perspectiva asupra oamenilor şi a vieţii în general. Mai mult, mi-am făcut prieteni din diferite locuri, iar socializarea cu ei m-a ajutat îmi îmbunătăţesc abilităţile de comunicare şi îmi cresc încrederea în mine. GROW este proiectul care mi-a schimbat viaţă în bine şi abia aştept trăiesc din nou experienţă!”

Părinţii care au ales îşi trimită copiii în proiectul GROW au remarcat beneficiile proiectului asupra dezvoltării acestora. Lili Ştefan, mama unuia dintre participanţi, spune despre program:
“GROW mi-a ajutat copilul se accepte şi se deschidă către lumea care nu este doar în clasele de liceu. Deschizându-i uşa copilului tău către cunoaşterea de sine prin proiecte de acest gen, nu faci decât îi deschiziuşi magice pentru viaţă.”

Costul de înscriere pentru ediţia de vara a programului GROW este de 120 lei, iar înscrierea se face prin completarea formularului de pe www.growedu.ro/apply/. Ultima dată de înscriere este 10 iunie.

Ediţia de vara GROW se desfăşoară concomitent în 24 de oraşe şi este cel mai mare proiect de educaţie nonformală la nivel naţional, cu predare în limba engleză, oferit elevilor de liceu.

Proiectul GROW a primit 5 premii naţionale şi internaţionale de-alungul timpului, printre care “Cel mai bun program educaţionalîn 2015, premiu acordat de către Gala Naţională a Societăţii Civile Tinere din România şi „Cel mai bun proiect de educaţie de tineret din Româniaîn 2012, titlu oferit de către Parlamentul European în cadrul Galei Charlemagne.

Şcoală de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de ţări şi teritorii. AIESEC reprezintă o platforma dedicată descoperirii şi explorării potenţialului de lideri altinerilor în vederea transformării acestora în agenţi de schimbare ai lumii de mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS