21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei afacerişti din Gorj şi Mehedinţi, trimişi în judecată într-un dosar de evaziune fiscală

Trei afacerişti din Gorj şi Mehedinţi, trimişi în judecată într-un dosar de evaziune fiscală

Un om de afaceri din Târgu Jiu, judeţul Gorj, şi doi din Strehaia, judeţul Mehedinţi, au fost trimişi în judecată în stare de libertate, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, sub acuzaţia de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Astfel, Nicolae Victor Mecu, din Târgu Jiu, administrator al TEAM TG GUARD SRL Târgu Jiu, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (28 de acte materiale). De asemenea, Claudiu Costel Tutunaru, domiciliat în Strehaia, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată. Alături de acesta va fi judecat, la Tribunalul Gorj, Costin Iulian Lupu, tot din Strehaia, acuzat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Procurorii vorbesc despre achiziţii fictive

Potrivit procurorilor gorjeni, dosarul ar viza achiziţii fictive de mărfuri. Astfel, inculpatul Victor Nicolae Mecu, în calitate de administrator al SC TEAM GUARD SRL Târgu Jiu, în perioada 1.01.2011 – 31.12.2012, a dispus înregistrarea în evidența contabilă a 28 de facturi fiscale emise în numele SC GINARDO MININGO SRL Strehaia, SC REILOC COMERȚ SRL Strehaia, SC ANDICOMERT AAN SRL Drobeta Turnu Severin, SC KATUK SRL Drobeta Turnu Severin, SC EUROCONSTRUCȚIA HOLDING SRL Craiova, SC GIL COMPANY SRL Strehaia și SC GIL MET BN CONST SRL Greci. Acestea nu aveau la bază operațiuni reale, reprezentând achiziții costume pază, amenajare sediu, deratizare etc. Suma totală înregistrată în baza de date a firmei a fost de 1.010.987 de lei, cauzând astfel bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în sumă totală de 326.054,94 lei (72.225,53 euro) reprezentând TVA în cuantum de 195.632,6 lei și impozit pe profit în cuantum de 130.422,34 lei. La acestea se adaugă penalităţi şi dobânzi.

A emis facturi pe marfă fictivă

La rândul său, conform anchetatorilor, Claudiu Tutunaru, în calitate de administrator de fapt al SC ANDICOMERȚ AAN SRL Drobeta Turnu Severin, SC EUROCONSTRUCȚIA HOLDING SRL Craiova, SC KATTUK SRL Drobeta Turnu Severin, SC GIL COMPANY SRL Strehaia, SC GIL MET BN CONST SRL Greci, SC GINARDO MININGO SRL Strehaia și SC REILOC COMERȚ SRL Strehaia, în perioada 01.01.2011 – 31.12.2012 a emis facturi fiscale aferente unor operațiuni comerciale fictive către SC TEAM GUARD SRL Târgu Jiu. Au fost retrase în numerar importante sume de bani din conturile societăţilor, prin intermediul titularilor conturilor care își opreau un comision aferent fiecărei retrageri de numerar, ajutându-l în acest mod pe suspectul Mecu să înregistreze în evidența contabilă cheltuieli nereale și contribuind astfel la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 326.054,94 lei (72.225,53 euro). „Inculpatul Lupu Costin-Iulian, în calitate de administrator de fapt al SC ANDICOMERȚ AAN SRL Dr. Tr. Severin, SC EUROCONSTRUCȚIA HOLDING SRL Craiova, SC KATTUK SRL Dr. Tr. Severin, SC GIL COMPANY SRL Strehaia, SC GIL MET BN CONST SRL Greci, SC GINARDO MININGO SRL Strehaia și SC REILOC COMERȚ SRL Strehaia, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 01.01.2011 – 31.12.2012 a emis facturi fiscale aferente unor operațiuni comerciale fictive către SC TEAM GUARD SRL Târgu Jiu, retrăgând în numerar importante sume de bani din conturile societăţilor, prin intermediul titularilor conturilor care își opreau un comision aferent fiecărei retrageri de numerar, ajutându-l în acest mod pe suspectul Mecu Victor Nicolae să înregistreze în evidența contabilă cheltuieli nereale și contribuind astfel la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 326.054,94 de lei (72.225,53 euro) reprezentând TVA în cuantum de 195.632,6 lei și impozit pe profit în cuantum de 130.422,34 lei, la care se adaugă accesorii în sumă totală de 168.899 de lei (37.413,39 euro), din care dobânzi în cuantum de 119.989 de lei și penalități de întârziere în cuantum de 48.910 de lei, conform raportului de expertiză fiscală și contabil“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS