8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreva controlorilor de trafic: Sute de zboruri ar putea fi afectate. Două decolări de pe Otopeni au fost deja anulate

Greva controlorilor de trafic: Sute de zboruri ar putea fi afectate. Două decolări de pe Otopeni au fost deja anulate

În această dimineaţă, la ora 9.00 a început greva controlorilor de zbor din Romatsa ce riscă să ducă la sute de întârzieri şi anulări ale zborurilor de pe aeroporturile româneşti. Greva a fost declanşată pe termen nelimitat. La tribunal se judecă o contestaţie privind legalitatea acţiunii sindicale. Deciziile privind cursele ce pot pleca nu se ia în România, ci de către Eurocontrol, scrie Hotnews.

Zece curse programate, marţi, pe Aeroportul Sibiu către sau dinspre destinaţii din Germania, Austria şi Spania ar putea fi afectate de greva. În terminalul Aeroportului Sibiu nu sunt călători blocaţi la această ora (News.ro). Harta live a zborurilor de pe site-ul Flightradar24 arată cât de puţine curse survolează România faţă de ţările învecinate.
Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au amânat marţi, pentru câteva ore, procesul în care ROMATSA contesta în instanţa legalitatea grevei. Procesul era programat la ora 8.30, însă avocatul sindicaliştilor a solicitat o amânare de câteva ore, pentru a studia o cerere de intervenţie a Ministerului Transporturilor. Magistraţii au fost de acord şi au amânat dezbaterile pentru ora 13.30. În faţă tribunalului sunt prezenţi aproximativ 30 de sindicalişti, îmbrăcaţi în tricouri cu sloganul: „Ne-aţi vândut pământul, urmează cerul?”. (Agerpres). După 20 de minute de la declanşarea grevei, din primele zece curse care trebuiau să decoleze după ora 9.00 pe Otopeni, două au fost anulate şi patru apăreau pe tabela cu întârzieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS