8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputaţii jurişti au avizat favorabil interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri, spectacole şi expoziţii

Deputaţii jurişti au avizat favorabil interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri, spectacole şi expoziţii

Deputaţii jurişti au avizat favorabil luni proiectul de lege privind interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri şi în orice alt tip de spectacol ori expoziţie, informează HotNews.ro. Proiectul de lege prevede interzicerea folosirii în spectacole a tuturor animalelor, însă iniţiativa a fost amendată astfel încât să poată fi utilizate în continuare animale precum cai, câini, delfini şi unele specii de păsări exotice granivore, a anunţat Kuki Bărbuceanu, proiect manager la o organizaţie pentru protecţia animalelor. Iniţiatorul proiectului de lege, fostul deputat Remus Cernea a fost prezent la dezbatare şi i-a îndemnat pe deputaţi să voteze în favoarea iniţiativei.
Proiectul urmează să fie dezbătut în Plenul Camerei Deputaţilor care este şi camera decizională. Dacă proiectul de lege va fi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, animalele care acum sunt folosite în spectacolele de circ sau alte tipuri de spectacole vor ajunge în sanctoare sau rezervaţii, potrivit proiectului de lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS