5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de anchetă a alegerilor din 2009 şi-a reluat lucrările cu reaudierea lui Mircea Geoană

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 şi-a reluat lucrările cu reaudierea lui Mircea Geoană

Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 şi-a reluat, astăzi, la ora transmiterii acestei ştiri, lucrările cu reaudierea candidatului PSD la acel scrutin, Mircea Geoană, în cursul zilei urmând a fi audiaţi secretarii de stat din MAI din acel moment şi fostul preşedinte AEP.

Fostul candidat PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană, a precizat, luni, în faţa Comisiei de anchetă a acelui scrutin, că în campanie a renunţat la protecţia SPP, el având dreptul la aceasta ca preşedinte al Senatului, dar a arătat că e interesant de aflat cine l-a urmărit atunci.

Fostul candidat PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană, a precizat, luni, în faţa Comisiei de anchetă a acelui scrutin, că în campanie a renunţat la protecţia SPP, el având dreptul la aceasta ca preşedinte al Senatului, dar a arătat că e interesant de aflat cine l-a urmărit atunci. Geoană a fost întrebat, luni, de către senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, preşedinte al Comsiei SRI, dacă a fost avetizat de SPP că a fost urmărit în seara vizitei la Sorin Ovidiu Vântu.

Geoană a răspuns negativ şi a apreciat că cei de la SPP şi-au făcut datoria. Ulterior, el a revenit şi a precizat că renunţase la protecţia SPP. „În perioada campaniei am renunţat la protecţai SPP, am anunţat SPP”, a menţionat Geoană. El a opinat că vizita sa la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost folosită mai degrabă ca un pretext şi că este mult mai interesant de aflat cine a avut interesul să urmărească un candidat la prezidenţiale. „Cât de mult sau cât de puţin a contat vizita mea în seara de dinainte, e o chestiune subiectivă. Eu cred că a fost un pretext. Cred că este mai interesant de văzut cine stătea pe urmele unui candidat prezidenţial cu o noapte înainte, făcând astfel de poze, cred că e mai interesant din punctul meu de vedere pentru eventuale investigaţii…erau nişte jurnalişti bine intenţionaţi, erau alţii…”, a spus Geoană. Geoană s-a prezentat, la ora 9.00, în faţa membrilor comisiei şi răspunde întrebărilor adresate de aceştia. El a fost invitat încă o dată în faţa comisiei pentru că membrii acestui for aveau foarte multe întrebări de adresat, potrivit declaraţiilor preşedintelui Comisiei, Mihai Fifor. Tot în cursul zilei de luni sunt invitaţi la comisie secretarii de stat din ministerul de Interne din momentul respectiv – Mihai Capră, Marian Tutilescu şi Dan Fătuloiu, precum şi fostul preşedinte AEP, Ana-Maria Pătru.
În cursul acestei săptămâni, marţi, lucrările vor continua cu audierea lui Vasile Blaga, Marcel Opriş, Cătălin Predoiu, Eugen Tomac. Miercuri vor fi invitaţi Gabriel Oprea, Teodor Baconschi precum şi ambasadorii de la Madrid, Chişinău şi Roma. De asemenea, tot miercuri vor mai fi invitaţi la audieri Nicolae Onţanu şi pe Anghel Iordănescu.
Fostul director SRI George Maior va invitat la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 pe 12 iunie, potrivit unor surse din comisie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS