24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTarile G7 vor sa adopte sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei

Tarile G7 vor sa adopte sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei

Statele membre G7 s-au declarant, sambata, pregatite sa adopte sanctiuni suplimentare impotriva Rusiei, invocand „responsabilitatea” acesteia in conflictul din Ucraina, conform declaratiei finale a summitului de la Taormina, in Sicilia, scrie Agerpres.

 „Sanctiunile vor putea fi ridicate atunci cand Rusia isi va respecta angajamentele. Totusi, suntem pregatiti sa adoptam masuri restrictive suplimentare impotriva Rusiei daca va fi necesar”, se arata, pe un ton extrem de ferm, in comunicat, potrivit Hotnews.ro.

Rusia a fost suspendata din G8 dupa ce a anexat peninsula ucraineana Crimeea in 2014 si au fost adoptate sanctiuni economice pentru implicarea Moscovei in conflictul din estul Ucrainei, care a facut peste 10.000 de morti in trei ani.

Moscova neaga acuzatiile ca ii sustine pe rebelii separatisti pro-rusi care lupta impotriva trupelor ucrainene.

Insa G7 si-a reiterat clar acuzatiile impotriva Moscovei. „Subliniem responsabilitatea Federatiei Ruse in conflict si rolul pe care ea trebuie sa il joace pentru a restabili pacea si stabilitatea”, se arata in declaratie, care reitereaza condamnarea „anexarii ilegale a Crimeii”.

Chestiunea sanctiunilor impotriva Rusiei se impune cu regularitate in discutie si au aparut semne de intrebare in special in privinta pozitiei SUA pe acest subiect.

Ridicarea sanctiunilor este conditionata de aplicarea de catre Rusia a acordurilor de pace de la Minsk semnate in 2015, a reamintit G7, mai scrie Hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS