10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePancartă cu #RESIST agățată de Greenpeace de o macara la Bruxelles, în timpul vizitei lui Trump

Pancartă cu #RESIST agățată de Greenpeace de o macara la Bruxelles, în timpul vizitei lui Trump

Activiști ai ONG-ului Greenpeace s-au urcat joi dimineață o macara în apropierea ambasadei SUA la Bruxelles, unde președintele Donald Trump a petrecut noaptea anterioară, și au desfășurat o pancartă pe care au scris #RESIST, relatează publicația La Libre Belgique, citată de Agerpres.
În jurul orei locale 07:30, militanți ai respectivului ONG au escaladat macaraua amplasată pe o arteră perpendiculară pe strada Belliard, la mică distanță de cartierul european. De macara au agățat o pancartă mare și de culoare galbenă, pe care era scris cu negru #resist. Scena a fost supravegheată de un elicopter al poliției belgiene.
„Este modul nostru de a avertiza asupra ascensiunii populismului”, astfel a explicat această acțiune purtătorul de cuvânt al Greenpeace Belgia, Joeri Thijs. „Din ce în ce mai des, politicieni aleși iau decizii contrare interesului populației și al planetei. Climatul, pacea și o societate sănătoasă sunt indisolubil legate”, a adăugat el.
Președintele Donald Trump a sosit miercuri la seară la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu mai mulți responsabili europeni și participă joi la summitul NATO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS