10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis, la summitul NATO: E o abordare bună să ne focusăm pe combaterea terorismului

Iohannis, la summitul NATO: E o abordare bună să ne focusăm pe combaterea terorismului

„Cred că este o abordare bună, aceasta – să ne focusăm mai mult pe combaterea terorismului și nu cred că va transfera resurse din alte programe” – a declarat joi președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, întrebat fiind în ce măsură decizia pe care urmează s-o ia NATO astăzi ar avea consecințe asupra politicii pe flancul de est, care interesează România.
„Lucrurile sunt complementare. Este o abordare pe care toată lumea și-o dorește, iar finanțarea va deveni pe proiecte diferite. Este chiar posibil ca aceste proiecte să se întărească reciproc” – adăugat președintele României, potrivit stiri.tvr.ro.
Președintele Klaus Iohannis a sosit la Bruxelles, unde participă la Reuniunea șefilor de stat și de guvern ai statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice.
Alianţa Nord Atlantică urmează să adere oficial la Coaliţia internaţională care luptă împotriva grupării teroriste Stat Islamic. Decizia, una politică, va fi anunţată astăzi la Bruxelles, în cadrul summitului NATO, la care participă în premieră şi preşedintele american Donald Trump.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS