5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputaţii votează marţea viitoare cererea DNA în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu

Deputaţii votează marţea viitoare cererea DNA în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu

Plenul Camerei Deputaţilor va da marţea viitoare un vot asupra cererii DNA de urmărire penală în cazul lui deputatului PSD Eugen Bejinariu, după ce săptămâna trecută Comisia Juridică a dat un aviz negativ, informează HotNews.ro.

În legislatura trecută, Comisia juridică dăduse un vot favorabil urmăririi penale a lui Bejinariu. Potrivit deputatului PNL Florin Român, PSD, ALDE şi UDMR au votat împotriva urmăririi penale, în timp ce PNL şi USR au dat un vot „pentru”. Totodată, Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a declarat că decizia de a respinge solicitarea este corectă, întrucât faptele de care este acuzat Bejinariu s-au prescris.

Reluarea procedurii în cazul lui Bejinariu a avut loc după ce Procurorul general, Augutin Lazăr, i-a trimis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în care îi cere să urgenteze dispunerea măsurilor legale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, suspectat de abuz în serviciu, pentru care DNA a cerut încuviinţarea urmăririi penale în noiembrie 2016.

Procurorii DNA vor să îl pună sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru că, în perioada în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, încălcând dispoziţiile privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS