6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Meteorologii anunţă că, în urmmătoarele două săptămâni, în zona Olteniei, media temperaturilor maxime va fi de 22 – 24 de grade, valori mai coborâte, în jurul a 20 de grade, urmând a se înregistra în data 26 mai. Începând din 28 mai, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, ce se va concretiza printr-o medie regională a temperaturilor maxime de 24 – 26 de grade, până la 28 – 29 de grade spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nocturne nu se vor modifica semnificativ în perioada 22 – 29 mai, urmând a se încadra între 10 și 12 grade. În a doua săptămână de prognoză și acestea vor crește treptat, de la 11 – 12 grade spre 13 – 15 grade, la sfârșitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioada 22 – 30 mai.

La munte, la începutul intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 13 – 15 grade, iar a celor minime de 4 – 6 grade. În perioada 25 – 27 mai, vremea se va răci, până spre medii ale maximelor în jur de 9 grade și de două grade ale celor minime. În a doua săptămână de prognoză, vremea va deveni caldă, cu medii ale valorilor diurne de temperatură de 17 – 18 grade și minime de 8 – 10 grade, la început de iunie. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în cea mai mare parte a intervalului, dar aversele vor fi pe arii mai extinse și, posibil, mai însemnate cantitativ în intervalul 24 – 28 mai.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS