9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Juridică din Camera Deputaţilor a dat aviz favorabil proiectului de lege prin care membrii de partid cu funcţii de conducere nu pot fi manageri de spitale

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a dat aviz favorabil proiectului de lege prin care membrii de partid cu funcţii de conducere nu pot fi manageri de spitale

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni, cu majoritate de voturi, un raport de adoptare cu amendamente a OUG 79/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care prevede că postul de manager de spital nu va putea fi deţinut de o persoană care are funcţie de conducere într-un partid, dar poate fi ocupată de cineva care este membru într-o formaţiune politică, informează HotNews.ro.

„Ordonanţă 79 a venit de la Senat cu raport de respingere. În urmă multiplelor dezbateri pe care le-am avut la Camera Deputaţilor, ordonanţă a primit un raport de adoptare cu amendamente. Amendamentele se referă la incompatibilităţile membrilor, amendamente au venit din partea Ministerului Sănătăţii, din partea Comisiei juridice, din partea parlamentarilor. Au rămas anumite prevederi din textul ordonanţei 79 care dădeau de fapt caracterul de urgenţă al ordonanţei. Este vorba de încheierea contractelor anul trecut cu spitalele care erau acreditate, dacă nu apărea textul ordonanţei riscăm că aceste spitale să nu poată încheia contracte cu Casele de asigurări”, a declarat preşedintele Comisiei de sănătate, deputatul PSD Florin Buicu.

Social-democratul a mai explicat că funcţia de manager de spital nu va putea fi ocupată de cineva care este în conducerea unui partid politic, ci doar dacă este simplu membru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS