8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL ameninţă cu moţiune simplă, dacă puterea nu renunţă la plafonarea indemnizaţiilor pentru mame

PNL ameninţă cu moţiune simplă, dacă puterea nu renunţă la plafonarea indemnizaţiilor pentru mame

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat joi că PNL va depune o moţiune simplă dacă, până la finalul săptămânii, guvernul nu va anunţa că renunţă la intenţia de plafonare a indemnizaţiilor pentru mame, informează Mediafax.
„PNL somează Guvernul să anunţe până la finalul săptămânii renunţarea la intenţia de plafonare a indemnizaţiilor pentru mame. Soluţia stimulativă de creştere a natalităţii este ca indemnizaţia să reprezinte 85% din venitul salarial pe ultimele 12 luni. În caz contrar, PNL va decide depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Muncii. Ideea plafonării indemnizaţieid e creştere a copilului este o abordare toxică care se conturează la nivelul actualului Guvern PSD-ALDE”, a declarat Raluca Turcan.
Turcan a mai spus că în campania electorală, actualul guvern se „erija în pomanagiul-şef”, care acum recurge la tăieri.
„Culmea este că actualul Guvern se erija în campanie în «pomanagiul şef», pentru a constata acum că ajunge la tăieri şi la antagonizarea unor categorii sociale. Acelaşi tipar îl vedem şi la Legea salarizării unitare. În mintea PSD e ca şi cum natalitatea în România a explodat, şi nu suntem în realitate într-un declin demografic accelerat, şi nu ne interesează să stimulăm familiile active care să aibă copii cu acces la o educaţie de calitate şi deci cu perspective pentru a aduce ulterior bunăstare şi prosperitate ţării”, a mai spus Turcan.
Preşedintele interimar al PNL este de părere că impactul bugetar nu este unul „insuportabil”, mai ales dacă se ia în calcul rata natalităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS