6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNSAS a încheiat procedura de deconspirare pentru cinci informatori ai fostei Securități

CNSAS a încheiat procedura de deconspirare pentru cinci informatori ai fostei Securități

Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a finalizat, în ședința de joi, procedura de deconspirare pentru cinci informatori ai fostei poliții politice, informeaza Agerpres.
„A fost încheiată procedura de deconspirare pentru un număr de cinci surse, identitatea reală a acestora urmând a fi comunicată la solicitarea persoanelor subiect al unor dosare de urmărire informativă, potrivit prevederilor art. 1 alin. 7 din OUG nr. 24/ 2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 293/2008”, se precizează într-un comunicat al CNSAS transmis AGERPRES.
În cadrul aceleiași ședințe, au fost infirmate notele de constatare și s-a dispus eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că 13 persoane verificate, dintre care 12 aleși locali, nu au avut calitatea de lucrător sau de colaborator al Securității.
De asemenea, Colegiul CNSAS a acreditat trei persoane în calitate de cercetători externi, ca urmare a analizării cererilor de acreditare și a documentelor cuprinzând tematicile de studiu aferente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS