11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 se întruneşte astăzi, în prima şedinţa

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 se întruneşte astăzi, în prima şedinţa

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 se întruneşte miercuri, de la ora 12.00, în prima şedinţa de la constituire, urmând că membrii comisiei să stabilească chestiuni organizatorice, a precizat, pentru News.ro, deputatul PSD Eugen Nicolicea, membru al comisiei. Prima şedinţa a comisiei de anchetă va avea loc la ora 12.00, la sala Mihai Viteazul din Palatul Parlamentului. Plenul reunit al Cmereie Deputaţilor şi Senatului a aprobat, joi, cu 241 voturi „pentru” şi 86 „împotriva”, înfiinţarea comisiei de anchetă speciale privind modul în care au fost organizate şi s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale din 2009, precum şi componentă comisiei.

Totodată a fost aprobată şi componentă nominală a comisiei: Mihai Fifor (preşedintele comisiei), Adrian Ţuţuianu, Dorel Căprar, Mihai Weber, Adrian Pleşoianu, Oana Florea, Eugen Nicolicea din partea PSD, Steluţa Cătăniciu (ALDE) Cezar Preda, Vasile Varga şi Daniel Fenechiu din partea PNL, Mihai Goţiu şi Eduard Dirca din partea USR, Robert Turcescu (PMP) şi Antal Istvan (UDMR). Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au adoptat, miercuri, raportul pentru proiectul de hotărâre de înfiinţare a comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, în nouă formă conţinând un amendament menit să evite suprapunerea obiectivelor comisiei cu anchetă începută de Parchetul General.

Raportul comisiei a fost adoptat cu 16 voturi „pentru”, nouă „împotriva” şi o abţinere. Principala modificare faţă de formă iniţială a raportului este un amendament propus de către preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Eugen Nicolicea (PSD), care prevede că membrii comisiei nu vor anchetă elementele care au generat suspiciuni de abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, suspiciuni care au declanşat anchetă penală în rem a Parchetului General.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS