10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUSR şi PNL au contestat la Curtea Constituţională proiectul Legii executării pedepselor

USR şi PNL au contestat la Curtea Constituţională proiectul Legii executării pedepselor

27 de deputaţi USR şi 24 de la PNL au semnat o sesizare de neconstituţionalitate a proiectul de lege de modificare a Legii executării pedepselor, invocând faptul nu a fost respectat principiul bicameralismului şi reprezintă o graţiere mascată, informează HotNews.ro.
Semnatarii sesizării susţin principiul bicameralismului a fost încălcat pentru proiectul a fost substanţial modificat faţă de formă primită de la Senat, prin adoptarea a 43 de amendamente.
De asemenea este invocată încălcarea principiului securităţii juridie deoarec definirea condiţiilor necorespuzatoare de detenţie este contradictori în interiorul legii.
În al treilea, proiectul ar încalcă principiul egalităţii cetăţenilor în faţă legii întrucât este instituită posibilitatea cumpărării de zile de pedeapsa, fapt ce avantajează deţinuţii mai înstăriţi.
Camera Deputaţilor a adoptat, pe 9 mai, cu 175 voturi „pentru”, 85 de voturi „împotrivaşi 20 de abţineri, proiectul care prevede deţinuţii încarceraţi în condiţii inumane beneficiază de şase zile reduse din pedeapsa la 30 de zile de detenţie, faţă de cele trei propuse de Guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS