6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoză meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Regimul termic va fi oscilant în următoarele două săptămâni, cu intervale în care precipitațiile și descărcările electrice vor fi predominante la nivelul întregii țări, în special în perioada 16 – 18 mai, iar în unele zone și după 21 mai și în zilele care urmează, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) publicată luni, valabilă pentru perioada 15 – 28 mai 2017.

În zona Olteniei, între 15 și 17 mai, precum și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această lună și se va caracteriza prin medii de 21 – 24 de grade ale valorilor diurne și de 10 – 12 grade ale celor nocturne. În intervalul 18 – 20 mai, vremea va fi răcoroasă pentru aceasta perioadă din an, iar temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 19 și 21 de grade, în timp ce media temperaturilor minime va fi de 7 – 8 grade. Se vor semnala averse și descărcări electrice aproape în fiecare zi a perioadei de prognoză, iar probabilitatea ca ploile să fie pe spații extinse și local importante cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 16 – 17 mai și 21 – 23 mai.

La munte, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi apropiată de cea normală termic, însă între 18 și 20 mai se va răci, astfel încât media maximelor termice va scădea de la 11 la 9 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 3 la zero grade. În timpul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi cel normal pentru a doua jumătate a lunii mai și va fi caracterizat prin valori medii de 12 – 14 grade, ziua, și de două până la 5 grade, noaptea. În fiecare zi a perioadei celor două săptămâni de prognoză, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată. Acestea pot fi local mai importante cantitativ în intervalele 16 – 17 mai și 21 – 26 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS