10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFilmul "Afacerea est", recompensat cu diplome și aplauze la Serile Filmului Românesc

Filmul „Afacerea est”, recompensat cu diplome și aplauze la Serile Filmului Românesc

 

Pelicula „Afacerea Est”, care poartă semnătura regizorului Igor Cobileanski, a fost aplaudată la scenă deschisă de cei care au venit la Ateneul din Iași cu prilejul festivalului Serilor Filmului Românesc (SFR).

Filmul „Afacerea est” a fost proiectat sâmbătă seara în cadrul secțiunii „Cele mai bune filme românești ale anului 16/17” din cadrul SFR, în prezența actorilor Ion Sapdaru, Constantin Pușcașu, Daniel Busuioc, Cătălin Cucu și a regizorului Igor Cobileanski.

Aventura celor două personaje centrale ale comediei „Afacerea est” a fost răsplătită de spectatori cu hohote de râs și ropote de aplauze. Prestația artiștilor a fost apreciată și de organizatorii SFR, fiind oferite diplome prin intermediul ambasadorului festivalului, Irina Margareta Nistor.

Deși filmul este o coproducție româno-lituaniano-moldovenească, filmările au fost făcute, conform regizorului, în apropierea Bucureștiului. Igor Cobileanski a mărturisit totodată că, în timpul filmărilor, „reacția cea mai frumoasă a fost cea a operatorului, care nu știa o boabă română. S-a amuzat teribil. Filmul s-a făcut zâmbind”.

Început ca o manifestare a studenților ieșeni care îndrăgesc filmul românesc, festivalul SFR, ajuns anul acesta la a opta ediție, unicul de acest gen din țară, a reușit de-a lungul anilor să transforme Iașiul într-un pol al cinematografiei românești.

Sursa: AGERPRES

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS