Kaspersky: Romania ocupă locul 9 în topul țărilor lovite de ransomware-ul WannaCrySpecialiștii producatorului de soluții de securitate Kasperky Lab susțin că Rusia a fost de departe cea mai afectată de atacul global de tip ransomware de vineri, Romania fiind pe locul 9 in topul țărilor lovite de hackeri, transmite Hotnews.

“Am inregistrat peste 45.000 de atacuri ale ransomware-ului WannaCry în 74 de țări din lume, mai ales în Rusia. Este important de notat că vizibilitatea noastră ar putea fi limitată și incompletă iar gama țintelor și victimelor este probabil mult, mult mai mare”, afirma compania ruseasca.

Ministrul comunicatiilor, Augustin Jianu, a spus că la nivelul statului român nu exista cifre privind amploarea acestui atac și a indemnat utilizatorii să ia masuri de prevenție.


“Trebuie să-și actualizeze urgent, acum, sistemele de operare”, a afimat Jianu intr-o interventie telefonica la Digi24.

Kaspersky mai spune că este important de mentionat că, deși computerele care nu au instalat update-ul Microfost de pe 14 martie pot fi infectate cu WannaCry, de acest lucru nu sunt ferite nici cele care au rezolvat vulnerabilitatea SMB prin update-ul menționat.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

27 septembrie 2017

Rusia va ridica un gard între peninsula Crimeea și Ucraina

Rusia va ridica un gard cu o lungime de circa 50 de kilometri de-a lungul istmului care separă peninsula Crimeea de Ucraina, a anunțat miercuri serviciul rus de grăniceri, citat de agenția EFE, potrivit Agerpres. Serviciul Federal de Securitate ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 13 mai 2017

Top