Kaspersky: Romania ocupă locul 9 în topul țărilor lovite de ransomware-ul WannaCry

Autori


Specialiștii producatorului de soluții de securitate Kasperky Lab susțin că Rusia a fost de departe cea mai afectată de atacul global de tip ransomware de vineri, Romania fiind pe locul 9 in topul țărilor lovite de hackeri, transmite Hotnews.

“Am inregistrat peste 45.000 de atacuri ale ransomware-ului WannaCry în 74 de țări din lume, mai ales în Rusia. Este important de notat că vizibilitatea noastră ar putea fi limitată și incompletă iar gama țintelor și victimelor este probabil mult, mult mai mare”, afirma compania ruseasca.

Ministrul comunicatiilor, Augustin Jianu, a spus că la nivelul statului român nu exista cifre privind amploarea acestui atac și a indemnat utilizatorii să ia masuri de prevenție.


“Trebuie să-și actualizeze urgent, acum, sistemele de operare”, a afimat Jianu intr-o interventie telefonica la Digi24.

Kaspersky mai spune că este important de mentionat că, deși computerele care nu au instalat update-ul Microfost de pe 14 martie pot fi infectate cu WannaCry, de acest lucru nu sunt ferite nici cele care au rezolvat vulnerabilitatea SMB prin update-ul menționat.


Comenteaza acum

Alte stiri

16 aprilie 2018

Rusia: Furnizorii de internet încep să blocheze Telegram

Furnizorii ruși de acces la internet au început luni să blocheze mesageria Telegram, consecință a unei decizii a justiției ruse a cărei implementare a fost ordonată de arbitrul telecom Roskomnadzor, scrie agentia AFP, citată de HotNews.. ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 13 mai 2017

Top