5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedinţia UE: Guvernul a găsit sediu la Bruxelles pentru reprezentanta României la UE

Preşedinţia UE: Guvernul a găsit sediu la Bruxelles pentru reprezentanta României la UE

Guvernul a decis care va fi noul sediu din Bruxelles al Reprezentanţei României pe lângă Uniunea Europeană, ce va fi folosit pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, informează HotNews.ro. Comisia constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe a propus clădirea situată pe Avenue Cortenbergh la numărul 107, care a fost folosită şi de Slovacia pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, în semestrul al doilea din 2016.

Guvernul a aprobat joi un memorandumul prin care a validat soluţia identificată şi propusă de comisia special constituită în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi a mandatat Reprezentanta Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană să înceapă negocierile în vederea închirierii noului sediu din Bruxelles, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Propunerea a fost selectată de către comisia constituită la nivelul MAE în urmă analizării tuturor ofertelor conforme cu necesităţile logistice şi de reprezentare ale României pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE. Selecţia a ţinut cont de preţ, suprafaţă, starea imobilului, a dotărilor şi utilităţilor, numărul locurilor de parcare, proximitatea faţă de sediul Consiliului UE, configuraţia spaţiilor (săli de conferinţe şi reuniuni, birouri etc.).

„Asigurarea unui spaţiu corespunzător din punct de vedere logistic şi de reprezentare este un element cheie în exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. Prin decizia de ieri, am intrat în linie dreapta pentru rezolvarea unei probleme esenţiale în perspectiva anului 2019. Exercitarea unei preşedinţii de succes la Consiliul UE este, probabil, cel mai important proiect al României, după aderarea la NATO şi integrarea în Uniunea Europeană. Este o prioritate în programul nostru de guvernare, fiindcă ne oferă oportunitatea consolidării profilului european al României, că stat matur şi responsabil”, a declarat Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS