6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisiile Juridice reunite ale Parlamentului au decis constituirea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009

Comisiile Juridice reunite ale Parlamentului au decis constituirea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009

Comisiile Juridice reunite ale Parlamentului au adoptat miercuri un raport privind constituirea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, PNL anunţând că va analiza posibilitatea de a cere controlul constituţional, informează Mediafax.

În favoarea raportului privind constituirea comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 s-au exprimat 16 parlamentari, nouă aleşi au fost împotrivă, iar unul s-a abţinut.

PNL a anunţat că va analiza posibilitatea de a cere controlul constituţional după ce raportul va fi votat de plenul reunit al Parlamentului.

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a decis, în 26 aprilie, retrimiterea la Comisiile juridice a Raportului privind constituirea Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, pentru o săptămână, pentru clarificarea obiectivelor acesteia.

Propunerea de retrimitere la Comisiile juridice a fost avansată de liderului grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a invocat faptul că obiectivele Comisiei de anchetă, stabilite în regulamentul acesteia, trebuie clarificate ca urmare a faptului că PÎCCJ a deschis o anchetă cu un obiectiv similar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS