6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanca Mondială a numit un nou director de ţară pentru România şi Ungaria: Tatiana Proskuryakova, cetăţean rus şi american

Banca Mondială a numit un nou director de ţară pentru România şi Ungaria: Tatiana Proskuryakova, cetăţean rus şi american

Banca Mondială a numit-o pe Tatiana Proskuryakova în funcţia de Director de Ţară pentru România şi Ungaria în locul Elisabetteo Capannelli, potrivit unui comunicat, citat de Hotnews. Tatiana Proskuryakova, care are cetăţenie dublă rusă şi americană, îşi va prelua mandatul la Bucureşti în dată de 24 iulie 2017.

Din 2015, Proskuryakova a fost director de ţară în Bosnia-Herţegovina şi Muntenegru. Înainte de mandatul de la Sarajevo, a fost director de ţară în Fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei (2013-14) precum şi Consilier pentru Operaţiuni de Ţară (Country Operations Adviser) pentru Argentina, Paraguay şi Uruguay (2010-13). Tatiana Proskuryakova s-a angajat la Banca Mondială în anul 1992 şi a deţinut mai multe funcţii în cadrul acestei instituţii, inclusiv în regiunea Europa şi Asia Centrală, regiunea America de Sud şi zona Caraibelor, precum şi în cadrul vicepreşedinţiei pentru Politici Operaţionale şi Servicii de Ţară, dar şi în cadrul Consiliului Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale.
Banca Mondială şi-a deschis biroul în România în anul 1991. Începând de atunci, Banca a furnizat finanţări în valoare de peste 11 miliarde dolari SUA, reprezentând împrumuturi, garanţii şi granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei româneşti. Portofoliul curent al Băncii include împrumuturi pentru investiţii, activităţi analitice şi asistenţă tehnică pentru sprijinirea priorităţilor de reforma ale României. În anul 2016, Grupul Banca Mondială şi România au sărbătorit 25 de ani de parteneriat continuu pe calea sprijinirii măsurilor de reducere a sărăciei şi de dezvoltare durabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS