13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnitatea 1 de la Cernavodă va fi reconectată vineri dimineața la Sistemul Energetic Național

Unitatea 1 de la Cernavodă va fi reconectată vineri dimineața la Sistemul Energetic Național

Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi reconectată vineri dimineața la Sistemul Energetic Național, a anunțat, joi, Nuclearelectrica, informează Agerpres.

„SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi resincronizată la Sistemul Energetic National în data de 5 mai 2017, ora 7:00, conform programului de oprire controlată”, se arată într-un comunicat al societății.

Unitatea 1 a fost deconectată în mod controlat de la SEN în data de 2 mai 2017, ora 1:00, pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită. În perioada opririi controlate, au fost înlocuite componente aferente instalațiilor Unității 1, în conformitate cu graficul de activități programate.

Potrivit sursei citate, lucrările au fost efectuate în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Perioada deconectării controlate a Unității 1 de la SEN a fost corelată atât cu necesitatea realizării activităților programate de mententanță a instalațiilor, cât și cu intrarea în oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă începând cu data de 6 mai 2017, pentru o perioadă estimată de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS