13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRepublica Moldova primeşte ajutor de 100 milioane de euro de la Uniunea Europeană

Republica Moldova primeşte ajutor de 100 milioane de euro de la Uniunea Europeană

Comisia de Comerţ Internaţional a Parlamentului European a aprobat acordarea de asistenţă macro-financiară Republicii Moldova în valoare de 100 milioane de euro, în urmă propunerii europarlamentarului român Sorin Moisa, informează HotNews.ro. După ce Parlamentul European şi Consiliul European vor adopta decizia finală, banii vor fi acordaţi în trei tranşe, în 2017 şi 2018.

Comisia Europeană a înaintat Parlamentului European şi Consiliului European propunerea de acordare a sumei de 100 milioane de euro (60 milioane sub formă de împrumut şi 40 milioane sub formă de grant), plătibilă în 3 tranşe, în 2017 şi respectiv 2018. Condiţiile de acordare şi plata fiecărei tranşe va fi negociată ulterior de către Comisia Europeană cu autorităţile Republicii Moldova şi incluse într-un Memorandum de Înţelegere.

Republica Moldova trebuie să îndeplinească un riguros program de reforme pentru a intră în posesia transelor, printre care lupta împotriva corupţiei, independenţa justiţiei, o mai bunna guvernare în domeniile financiar şi bancar, precum şi aplicarea Acordului de Asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS