17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițiștii români și partenerii din statele Schengen au depistat 808 persoane căutate prin SIS

Polițiștii români și partenerii din statele Schengen au depistat 808 persoane căutate prin SIS

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) anunță, într-un comunicat, că polițiștii români și partenerii din statele membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 808 persoane, 132 de autovehicule, 63 de documente, 2 plăcuțe de înmatriculare și 2 certificate de înmatriculare care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, pe teritoriul țării noastre au fost localizate 507 de persoane.

Conform IGPR, polițiștii români au pus în aplicare 24 mandate europene de arestare, au depistat 177 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 8 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 96 de autovehicule, au fost ridicate 39 de documente ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, 2 plăcuțe de înmatriculare și 2 certificate de înmatriculare semnalate de statele membre.

Totodată, 301 persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 33 erau urmărite de Poliția Română în baza unor mandate europene de arestare, 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 persoane erau semnalate dispărute de autoritățile române.

Partenerii din statele membre au identificat 36 de autovehicule și 24 de documente căutate de autoritățile române, se menționează în comunicat.

AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS