6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme instabilă şi ploi însemnate în Oltenia şi alte zone ale ţării, în weekend

Vreme instabilă şi ploi însemnate în Oltenia şi alte zone ale ţării, în weekend

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea pentru o mare parte a ţării, inclusiv pentru zona Olteniei. Astfel, în intervalul 29 aprilie, ora 10.00 – 30 aprilie, ora 18.00, se va instala instabilitate atmosferică accentuată, dar vor fi şi ploi însemnate cantitativ.

În cele două zile, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali.
Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în după-amiaza zilei de vineri, 28 aprilie, precum și în noaptea de vineri spre sâmbătă (28-29 aprilie) în regiunile din jumătatea de vest a țării, dar pe spații mai restrânse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS