17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană cere României sa elimine restricţiile cu privire la instalarea de staţii de alimentare cu GPL

Comisia Europeană cere României sa elimine restricţiile cu privire la instalarea de staţii de alimentare cu GPL

Comisia Europeană a decis joi să trimită României un aviz motivat prin care îi solicită să ia măsuri care să permită instalarea de staţii de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL) pentru autovehicule şi pentru butelii de uz casnic, potrivit unui comunicat remis HotNews, privind procedurile de infringement.

Executivul european reclamă că în prezent legislaţia românească impune cerinţe pentru instalarea de noi staţii de alimentare cu GPL, inclusiv a celor fabricate şi comercializate în mod legal în alt stat membru.

De asemenea, România nu a adoptat reglementările tehnice şi normele privind certificatele de protecţie contra incendiilor necesare în vederea instalării unor noi staţii de alimentare cu GPL- mai susţine Comisia Europeană.

În cadrul procedurii de infringement, Comisia reclamă că această situaţie interzice de facto crearea şi vânzarea transfrontalieră de staţii de alimentare cu GPL, ceea ce contravine dispoziţiilor tratatului referitoare la liberă circulaţie a mărfurilor (articolele 34-36).

România are la dispoziţie două luni pentru a notifica Comisiei măsurile adoptate în vederea remedierii situaţiei. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită România în faţă Curţii de Justiţie a UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS