8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul justiţiei din Serbia confirmă că a primit o solicitare de amânare cu 40 de zile a termenului de depunere a cererii de extrădare în cazul lui Ghiţă

Ministerul justiţiei din Serbia confirmă că a primit o solicitare de amânare cu 40 de zile a termenului de depunere a cererii de extrădare în cazul lui Ghiţă

Ministerul Justiţiei din Serbia a confirmat, miercuri, pentru HotNews.ro, că a primit de la Ministerul Justiţiei din România o solicitare de amânare cu 40 de zile a termenului limita până la care poate fi formulată cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. „Da, au trimis ceva hârtii. E adevărat, au solicitat o amânare de 40 de zile”, a declarat Milică Vuckovic, purtător de cuvânt al ministerului justiţiei din Serbia. Antena 3 a anunţat miercuri că autorităţile sârbe au prelungit cu 40 de zile termenul în care România poate cere extrădarea lui Ghiţă.

Astfel, Ministerul Justiţiei din România are acum timpul necesar pentru a trimite în Serbia actele în baza cărora cere extrădarea fostului deputat PSD, acte provenite de la instanţele româneşti.

Ieri, purtătorul de cuvânt al Ministerul Justiţiei din Serbia declarase, tot pentru HotNews.ro, că până la acel moment autorităţile române nu ceruseră prelungirea termenului iniţial de 18 zile. Sebastian Ghiţă a fost prins şi reţinut în Serbia în dată de 13 aprilie, în prezent fiind în arest. Milică Vuckovic, purtătorul de cuvânt al Ministerul Justiţiei din Serbia, a declarat ieri pentru HotNews.ro că până la acel moment autorităţile române nu ceruseră prelungirea termenului iniţial de 18 zile.

Ministerul Justiţiei din România a anunţat vineri că că a primit actele de la instanţele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghită, precizând că sunt în curs de traducere, urmând a fi definitivată cererea de extrădare a fostului deputat din Serbia. „Cu respectarea termenelor legale, după finalizarea traducerilor care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare şi documentele însoţitoare vor fi transmise autorităţilor competenţe din Republica Serbia”, se arată în comunicatul de presă transmis vineri de Ministerul Justiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS