6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa trimite în România o ambasadoare expertă în combaterea corupţiei şi spălării banilor

Franţa trimite în România o ambasadoare expertă în combaterea corupţiei şi spălării banilor

Preşedintele francez Francois Hollande, aflat la final de mandat, a făcut o serie de numiri de noi ambasadori, printre care şi în România, scrie Hotnews. Astfel, viitorul ambasadoare franceză la Bucureşti va fi Michele Ramis, diplomat de carieră, cu specializare în criminalitatea transnaţională.
Michele Ramis are gradul de ministru plenipotenţiar. Ea îl va înlocui la Bucureşti pe Francois Saint-Paul, rechemat în Ministerul francez de Externe. Michele Ramis este ambasadoare însărcinată cu ameninţările criminale transfrontaliere din ianuarie 2013 şi participa la lupta împotriva corupţiei şi albirii banilor, potrivit profilului sau de pe site-ul Ministerului francez de Externe. Anterior, a fost ambasadoarea Franţei în Guatemala şi a ocupat posturi atât în centrală Ministerului francez de Externe, cât şi în ambasadele din Columbia şi Mexic. A mai fost reprezentant permanent adjunct al Franţei pe lângă organizaţiile internaţionale cu sediul în Viena. Între 2011-2012 a fost consilier diplomatic pe lângă ministrul Apărării. Michele Ramis este licenţiată în drept, ştiinţe penale şi criminologie, şi a absolvit Institutul de Studii Politice (Paris).
Este cavaler al Legiunii de Onoare şi ofiţer al Ordinului naţional pentru merit, decoraţii ale statului francez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS