5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia juridică a Camerei Deputaţilor: Deţinuţii pot „cumpăra” zile libere contra remuneraţiei

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor: Deţinuţii pot „cumpăra” zile libere contra remuneraţiei

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat astăzi un amendament la Legea privind executarea pedepselor, care prevede că deţinuţii pot „cumpăra” zile libere dacă renunţă la remuneraţie, în cazul în care aceştia au desfăşurat o muncă remunerată, scrie Mediafax.

Amendamentul a fost propus de deputaţii UDMR Marton Arpad şi Ambrus Izabella şi prevede ca, dacă persoana condamnată renunţă la 40% în favoarea penitenciarului, munca se consideră a fi neremunerată şi zilele executate pentru pentru zilele de muncă prestate se calculează potrivit art. 96 alin. 1 lit. b), care stipulează că în cazul în care se pestează o muncă neremunerată, se consideră 3 zile executate pentru 2 zile de muncă (faţă de 4 la 3, cât se prevede acum), ceea ce echivalează cu un plus de 5 zile pe lună. Deputaţii jurişti au mai adoptat, totodată, şi un alt amendament, propus tot de deputaţii UDMR Marton Arpad şi Ambrus Izabella, care prevede că în cazul în care se prestează o muncă remunerată, se consideră 4 zile executate pentru 3 zile de muncă (faţă de 5 la 4, cât se prevede acum), şi care echivalează cu un plus de 2,5 zile pe lună. O altă prevedere stipulează că în cazul în care munca este prestată pe timpul nopţii, se consideră 2 zile executate pentru o noapte de muncă (faţă de 3 la 2 cât se prevede acum), şi care echivalează cu un plus de 15 zile pe lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS